Første dobbelbokk

Hei,
Skal i gang med neste åres juleøl nå, og litt usikker på gjæringen.

Tanken er: Pitche på 8 grader, la den stige naturlig til 12 og holde den der i 2,3-3 uker for så og dytte det over på flasker og fat for modning/karbonering.

Er det noe mer hokuspokus enn det som bør til?

Bør den modnes på flasker med naturlig karbonering eller kan jeg like greit kjøre på med tvang på fat?
 
Hvis du har god kontroll og tilstrekkelig med vital gjær, nok beluftning av vørteren, ville jeg latt mesteparten av gjæringen foregå under 10 grader, rundt 8-9. Det blir høyere fusel produksjon når det er høy OG, og det vil du ha minst mulig av i en dobbelbock. Lav temperatur er viktigst i starten av gjæringsforløpet.

Har ikke brygget nok til å si noe bestemt om lagringen, men begge metoder skal gi utmerket resultat.
 
Planen er å bruke 34 gram med Saflager s-189.
Tilsetter ren o2.

Ok, så pitcher på 8, lar den stige til 9, og holder den der da

Sent fra min E6653 via Tapatalk
 
Jeg har bare brygget dobbelbock med WLP833, og gjæringstemperatur er mye styrt av gjærstammen så du får kanskje dobbeltsjekke litt.
 
Tilbake
Topp