Heisann. Da er tiden kommet, og jeg skal prøve på noe nytt.
Blodfersk innen brygging. Har to stk ølsett fra Europris på samvittigheta fra dagene jeg var 18år omtrent som gikk heller dårlig, utrolig nok.
Nå har jeg bestilt et par småting for å prøve på nytt, med litt bedre tid og litt mindre krav om grisebillig drikke.
Skal prøve meg på en pilsnertype øl, og tror jeg har forstått det meste (haha, lærer nok noe helt annet om et par dagers tid).
Maltekstrakt extra lys 3kg
Hallertau Mittelfruh Blomst
Wyeast 2007 Pilsen Lager ACTIVATOR xl 125 ml
Her er hva jeg tenker å gjøre.
Koke 1/3 av væsken med 1/3 av maltet og tilsette humlen sånn noenlude en times tid. Velger å bruke èn humletype for første brygg. Første spm kommer allere nå ser jeg. 100g i 60min, 25g i 15, og 15g et minutt eller så. Har det noe for seg ved bruk av èn type humle???
Sette en starter på ca 2L med gjæren og maltekstrakt på ca 200gr, som jeg koker opp en stund (seff. FØR gjera has i).
Desinfiserer ALT utstyr såklart.
Mette vørteren med så mye oksågen jeg klarer for hånd.
Før gjæring tror jeg kanskje jeg vil prøve å ha en OG på ca 1045-1050, om bryggemengden blir noe under 23L gjør ikke meg noe. Gjæring på rundt 10grader C.
Hvordan tror de lærde at dette kan ende?? Kan dette ende i glede? Eller er det noe annet jeg burde se nermere på. Forventer ikke prisvinnerøl med det første.
Runar Stock!
edit: endret menge maltekstrakt.
Blodfersk innen brygging. Har to stk ølsett fra Europris på samvittigheta fra dagene jeg var 18år omtrent som gikk heller dårlig, utrolig nok.
Nå har jeg bestilt et par småting for å prøve på nytt, med litt bedre tid og litt mindre krav om grisebillig drikke.
Skal prøve meg på en pilsnertype øl, og tror jeg har forstått det meste (haha, lærer nok noe helt annet om et par dagers tid).
Maltekstrakt extra lys 3kg
Hallertau Mittelfruh Blomst
Wyeast 2007 Pilsen Lager ACTIVATOR xl 125 ml
Her er hva jeg tenker å gjøre.
Koke 1/3 av væsken med 1/3 av maltet og tilsette humlen sånn noenlude en times tid. Velger å bruke èn humletype for første brygg. Første spm kommer allere nå ser jeg. 100g i 60min, 25g i 15, og 15g et minutt eller så. Har det noe for seg ved bruk av èn type humle???
Sette en starter på ca 2L med gjæren og maltekstrakt på ca 200gr, som jeg koker opp en stund (seff. FØR gjera has i).
Desinfiserer ALT utstyr såklart.
Mette vørteren med så mye oksågen jeg klarer for hånd.
Før gjæring tror jeg kanskje jeg vil prøve å ha en OG på ca 1045-1050, om bryggemengden blir noe under 23L gjør ikke meg noe. Gjæring på rundt 10grader C.
Hvordan tror de lærde at dette kan ende?? Kan dette ende i glede? Eller er det noe annet jeg burde se nermere på. Forventer ikke prisvinnerøl med det første.
Runar Stock!
edit: endret menge maltekstrakt.