Hei
Brygga ein IPA etter denne oppskriften:
India pale ale
Vørterstyrke: 14 %
Mengde: Ca. 50 l.
Bittergrad BU: 40
Alkoholstyrke: ca. 5 %
Pale ale malt 11 kg
Lys karamellmalt 1 kg
Honning 0,6 kg
Bitterhumle: 100 g. Cascade 6 % alfa
Smakshumle 40 g (kokes i 20 min)
Aromahumle 30 g (kokes i 10 min)
Overgjær: Safale US-05
Portafloc
Direktemesking:
67 gr.C i 90 min Siling ved 78 gr.C
Primærgjæring ved 18 gr.C
Sekundærgjæring ved 18 gr.C i ca 2 uker
Etter 9-10 dager opna eg lokket for å sjå korleis det stod til.
Ein god gjæringskant på begge bøttene â 25 L. Men det eine karet hadde einslags gjæringskake på toppen.
Den andre hadde ikkje. Noko gale med ein av ?
Brygga ein IPA etter denne oppskriften:
India pale ale
Vørterstyrke: 14 %
Mengde: Ca. 50 l.
Bittergrad BU: 40
Alkoholstyrke: ca. 5 %
Pale ale malt 11 kg
Lys karamellmalt 1 kg
Honning 0,6 kg
Bitterhumle: 100 g. Cascade 6 % alfa
Smakshumle 40 g (kokes i 20 min)
Aromahumle 30 g (kokes i 10 min)
Overgjær: Safale US-05
Portafloc
Direktemesking:
67 gr.C i 90 min Siling ved 78 gr.C
Primærgjæring ved 18 gr.C
Sekundærgjæring ved 18 gr.C i ca 2 uker
Etter 9-10 dager opna eg lokket for å sjå korleis det stod til.
Ein god gjæringskant på begge bøttene â 25 L. Men det eine karet hadde einslags gjæringskake på toppen.
Den andre hadde ikkje. Noko gale med ein av ?