Hei
Har endelig komt igang med brygging og vi gleder oss stort over vår nye hobby
Vi har satt en Pale Ale der du skal tilsette tørrhhumlen etter 5 dager, dette har vi gjort å det har nå snart gått 14 dager med gjæring, på torsdag skal vi tappe det over på fat.
Spørsmål 1
I går smug tittet jeg på brugget å ser at det ligger ett lagt med slagg/ eller om det er humle på toppen, er dette normal? vill dette synke eller er det noe galt med vårt første brygg. ??
Har tenkt å benytte meg av hevert for og tappe over da vil eg ikke få problemer med dette "slagget " men lurer på om jeg skal desifensere en øse og ta av det verste før jeg begynner med tappingen.
Spørsmål 2
Det bør vel også nevnes at det ble nesten sommer temperatur her i Stavanger, å det var ikke helt etter min plan, jeg var bortreist i en uke og min bryggekollega kjørte innom for å sjekke det var da ca 25 grader i rommet der vi hadde gjæringen
Kan dette ha noe og bety for ølet ? ?
Har endelig komt igang med brygging og vi gleder oss stort over vår nye hobby
Vi har satt en Pale Ale der du skal tilsette tørrhhumlen etter 5 dager, dette har vi gjort å det har nå snart gått 14 dager med gjæring, på torsdag skal vi tappe det over på fat.
Spørsmål 1
I går smug tittet jeg på brugget å ser at det ligger ett lagt med slagg/ eller om det er humle på toppen, er dette normal? vill dette synke eller er det noe galt med vårt første brygg. ??
Har tenkt å benytte meg av hevert for og tappe over da vil eg ikke få problemer med dette "slagget " men lurer på om jeg skal desifensere en øse og ta av det verste før jeg begynner med tappingen.
Spørsmål 2
Det bør vel også nevnes at det ble nesten sommer temperatur her i Stavanger, å det var ikke helt etter min plan, jeg var bortreist i en uke og min bryggekollega kjørte innom for å sjekke det var da ca 25 grader i rommet der vi hadde gjæringen
Kan dette ha noe og bety for ølet ? ?