Hei,
Jeg brygget i går på min nyinnkjøpte SS Brew Tech Infussion meskekjele og opplevde noe jeg synes var litt rart.
Skulle brygge en hveteøl på mesketemperatur på 67 grader.
Tenkte at 72 grader striketemperatur var passe.
Men når jeg tilsatte 6.5 kg romtemperert malt så sank temperaturen kun til 69 grader ?
Ble litt forbauset og tok av lokket og begynte å røre for å få ned temperaturen til 67 grader.
Brukte 10 minutter på dette.På med lokket og lot det stå.
I løpet av de resterende 50 min så falt temperaturen til 65 grader.
Altså en variasjon fra 69 til 65 grader på 60 min.
Dette var i overkant mye synes jeg.
Var jo nettopp dette jeg ville unngå når jeg "investerte" i en såpass dyr kjele
Må legge til at jeg sto ute i vårsolen og mesket, og at jeg ikke hadde forvarmet kjelen på noe vis.
Brukte dyppvarmer i 20 liter meskevann.
Noen som har erfart noe i likhet med dette og som har noen tips om hvordan dette kan unngås i mitt neste brygg ?
Jeg brygget i går på min nyinnkjøpte SS Brew Tech Infussion meskekjele og opplevde noe jeg synes var litt rart.
Skulle brygge en hveteøl på mesketemperatur på 67 grader.
Tenkte at 72 grader striketemperatur var passe.
Men når jeg tilsatte 6.5 kg romtemperert malt så sank temperaturen kun til 69 grader ?
Ble litt forbauset og tok av lokket og begynte å røre for å få ned temperaturen til 67 grader.
Brukte 10 minutter på dette.På med lokket og lot det stå.
I løpet av de resterende 50 min så falt temperaturen til 65 grader.
Altså en variasjon fra 69 til 65 grader på 60 min.
Dette var i overkant mye synes jeg.
Var jo nettopp dette jeg ville unngå når jeg "investerte" i en såpass dyr kjele
Må legge til at jeg sto ute i vårsolen og mesket, og at jeg ikke hadde forvarmet kjelen på noe vis.
Brukte dyppvarmer i 20 liter meskevann.
Noen som har erfart noe i likhet med dette og som har noen tips om hvordan dette kan unngås i mitt neste brygg ?