Jeg tenkte å splitte en batch som nå står til gjæring og fortsette den ene delen på et 9-liters fat tilsatt Bruxellensis
Målet er å følge oppskriften til Boulevards Brett-Saison. Jeg har fått vite at de tilsetter 10.000 celler pr ml.
1. Siden det er vanskelig for meg å vite hvor mange celler jeg tilsetter, hva vil forskjellen bli hvis jeg tilsetter mye mer?
2. Denne skal stå i minst tre måneder. Tanken var å ha den rundt 20 grader. Skal jeg få til det må jeg ofre et gjæringskammer i tre måneder. Hvordan takler brett å stå på lavere, og litt varierende temperatur? Det er selvsagt ikke optimalt, men jeg har ingen erfaring med brett.
3. Kan jeg etter tre måneder karbonere fatet, eller bør det stikkes om?
4. Jeg regner med at det er safe å ha brett på fat. Vaske på vanlig måte og så er det greit?
Målet er å følge oppskriften til Boulevards Brett-Saison. Jeg har fått vite at de tilsetter 10.000 celler pr ml.
1. Siden det er vanskelig for meg å vite hvor mange celler jeg tilsetter, hva vil forskjellen bli hvis jeg tilsetter mye mer?
2. Denne skal stå i minst tre måneder. Tanken var å ha den rundt 20 grader. Skal jeg få til det må jeg ofre et gjæringskammer i tre måneder. Hvordan takler brett å stå på lavere, og litt varierende temperatur? Det er selvsagt ikke optimalt, men jeg har ingen erfaring med brett.
3. Kan jeg etter tre måneder karbonere fatet, eller bør det stikkes om?
4. Jeg regner med at det er safe å ha brett på fat. Vaske på vanlig måte og så er det greit?