Hei!
Jeg lagde for en tid tilbake en mild og god Cascade humlet pale ale som det nå av en eller annen merkelig grunn er tomt for, og jeg tenkte å lage det samme ølet på nytt.
Oppskrift var da:
4,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 66,7 %
2,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 33,3 %
35,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 60,0 min Hop 3 19,9 IBUs
30,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 4 8,5 IBUs
25,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 1,0 min Hop 6 0,6 IBUs
1,5 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 7 -
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
IBU på 29, EBC 8,0, OG 52 og FG 09. 60 min mesk på 66 °C og 2 skyllinger ved 76 °C
Bryggselv var tomme for blomst, og jeg kjøpte da pellets med 6,3%.
Blomst får koke fritt hos meg, mens pellets puttes i humlepose.
Trenger jeg å justere mye på oppskriften, eller kan jeg satse på den samme fine citrus smaken ved å bare bytte ut blomst med pellets etter samme skjema?
Jeg lagde for en tid tilbake en mild og god Cascade humlet pale ale som det nå av en eller annen merkelig grunn er tomt for, og jeg tenkte å lage det samme ølet på nytt.
Oppskrift var da:
4,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 66,7 %
2,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 33,3 %
35,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 60,0 min Hop 3 19,9 IBUs
30,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 4 8,5 IBUs
25,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 1,0 min Hop 6 0,6 IBUs
1,5 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 7 -
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
IBU på 29, EBC 8,0, OG 52 og FG 09. 60 min mesk på 66 °C og 2 skyllinger ved 76 °C
Bryggselv var tomme for blomst, og jeg kjøpte da pellets med 6,3%.
Blomst får koke fritt hos meg, mens pellets puttes i humlepose.
Trenger jeg å justere mye på oppskriften, eller kan jeg satse på den samme fine citrus smaken ved å bare bytte ut blomst med pellets etter samme skjema?