French saison

Er dette en grei French Saison oppskrift?

3,90 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC)  68,9 %
1,20 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)      21,2 %
0,41 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain  7,2 %
0,15 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC)    2,7 %


22,00 g Aurora [7,70 %] - Boil 60,0 min Hop    19,0 IBUs
11,00 g Tettnang [3,80 %] - Boil 60,0 min Hop  4,7 IBUs

Estimated Post Boil Vol: 21,25 l and Est Post Boil Gravity 1,064 SG
French Saison Wyeast Labs #3711
 
Den ser jo fin ut, selv ville jeg kanskje droppet cara-pilsen, selv om det ikke er mye av den. Tenker at man vil gjerne tørke ut en saison. Men det går kanskje greit med 3711 som spiser mye (bortsett fra dextrinene da)

Meske på 63-64?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Hensikten med cara pilsen var bare skumfasthet. Men vist det blir andre uønskede effekter av den så dropper jeg den. Blir nok uansett skum :)
 
Hvis du tenker på OG ville jeg kanskje byttet med sukker. Men dette er jo veldig smak og behag. Jeg liker de tørre, og gjerne myke.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Dette er første gang på ett par år jeg brygger saison... har noen noe tips til oppskriften her?

upload_2017-1-18_12-59-4.png
 
Dette er første gang på ett par år jeg brygger saison... har noen noe tips til oppskriften her?

Vis vedlegget 28840
Ser bra ut, den. WLP568 er en herlig gjærmix. Du bør øke koketiden til 90 minutter pga. pilsnermaltet. Denne kommer til å bli ganske tørr (pga. lav mesketemp og candisukker). Ser det står 1012, men i virkeligheten snakker vi nok om 1006, kanskje lavere.
 
  • Like
Reaksjoner: KB
Ser bra ut, den. WLP568 er en herlig gjærmix. Du bør øke koketiden til 90 minutter pga. pilsnermaltet. Denne kommer til å bli ganske tørr (pga. lav mesketemp og candisukker). Ser det står 1012, men i virkeligheten snakker vi nok om 1006, kanskje lavere.


Endret litt på denne nå


upload_2017-1-19_9-40-26.png
 
Tilbake
Topp