Frukt i øl.. Trenger litt info

Hei dere, jeg liker å eksperimentere og prøve meg på ting som muligens ikke er så normalt!

Men med den tanken så er "Frukt øl" normalt nå til dags..
Men jeg har noen spørsmål, så jeg kommer meg fra Idé til produkt.

Jeg har følgende spørsmål. Jeg kunne tenke meg å brygge et type frukt øl, men jeg ønsker gjerne litt info når man skal tilsette frukt/fruktpurren. Om det er samme prosedyre på Wit, Pale Ale eller Stout.


Jeg har hørt at man tilsetter det under meskingen. Før gjæringen generelt...
Og så har jeg hørt at man tilsetter Fruktpurren etter gjæringen...

kan dere fortelle meg deres prosedyre?

"Tenker på alt ifra en fruktig weisbier, blåbær Porter, sitrus Ale. osv."

Takk.
 
Hvis det er hovedsaklig aroma/smak du vil ha fra tilsetningen, tilsett i sekundærgjæringen, altså etter stormgjæringa er over.

Dersom det er mye stivelse i grønnsakene, type gresskar og potet, så er det nok fornuftig å tilsette dem i mesken.
 
Hvis det er hovedsaklig aroma/smak du vil ha fra tilsetningen, tilsett i sekundærgjæringen, altså etter stormgjæringa er over.

Dersom det er mye stivelse i grønnsakene, type gresskar og potet, så er det nok fornuftig å tilsette dem i mesken.
Takk :) hva type øl er mest "normalt" til å tilsette bær og frukt tru? :)
 
Blonde, hveteøl, Lambic, Stout, man kan vel ha frukt/bær i det meste :) Jeg har bare prøvd det en gang i en Gose oppskrift. Tilsatte da frosne bringebær under sekundærgjæringen. Jeg brukte så mye som 300g / liter, så det ble for mye bringebærsmak for min del, men kona elsket den =)
 
Jeg har hatt bringebær i saison, det fungerte ganske bra. Tilsatte etter stormgjæring var over. Jeg kjøpte ferdige fryste poser med bringebær på butikken, tinte det og moste posen før jeg helte alt i dunken.
 
Tilbake
Topp