Hei, hvordan vil dere gå fram med tanke på sanering av frukt før dere tilsetter dette i ølet? (jeg tenker da ikke på evt. koking av frukt sammen med resten av vørteren, om det skulle være aktuelt noen gang - da er jo saneringen bankers)
Og avhenger dette med faktorer som hvor langt gjæringsprosessen er kommet, OG/FG, ølstil eller lignende?
I mitt tilfelle er det 750 gram bringebær som skal tilsettes 7 liter hveteøl (800 gram lagermalt, 750 gram hvetemalt) etter 2 dagers gjæring. (gjær safbrew WB-06). Jeg har kjøpt frossen bringebær på Rema 1000 (oppr.land Polen), og hadde vel egentlig bare tenkt å tine bæra for så å dumpe de oppi gjæringskaret uten mer tiltak for sanering.
Er denne lettvinne løsningen en god idè, eller bør jeg sikre meg ved å for x gi bæra et kort oppkok før nedkjøling og tilsetting?
Og avhenger dette med faktorer som hvor langt gjæringsprosessen er kommet, OG/FG, ølstil eller lignende?
I mitt tilfelle er det 750 gram bringebær som skal tilsettes 7 liter hveteøl (800 gram lagermalt, 750 gram hvetemalt) etter 2 dagers gjæring. (gjær safbrew WB-06). Jeg har kjøpt frossen bringebær på Rema 1000 (oppr.land Polen), og hadde vel egentlig bare tenkt å tine bæra for så å dumpe de oppi gjæringskaret uten mer tiltak for sanering.
Er denne lettvinne løsningen en god idè, eller bør jeg sikre meg ved å for x gi bæra et kort oppkok før nedkjøling og tilsetting?