Fryse ned gjær

Echo

 
Tenkte å fryse ned min villgjær i glycerin/glycerol. Noen som har erfaring med dette?
 
Ja gjør dette en del. Det går fint. Men bruk ikke for mye glysering bruker ca 8 ml til ett wlp rør. Gjæra er ikke like sprek når du tiner den. Første starter trenger ofte opptil 24 timere for å få noe særlig futt. Stepper disse alltid for å få to generasjoner før pitching Andre generasjon er tilnærmet normal og pitchen har full styrke.

mvh

Bårdd
 
ja finns på apoteket. Mange klager på prisen som er rundt en hundrings for 100 ml. Men som sagt ett wlp rør koster 7,5 å fryse ned.

Min erfaring er som sagt at man ikke bør pitche første genereasjon men kjøre en steppet starter før pitching.

mvh
Bårdd
 
Hvor stor starter lager dere til den nedfryste gjæra? Lager dere først èn starter som dere stepper opp, og hvor stor starter lager dere da for ca 25L batch?

Jeg tenkte å fryse ned fersk gjær etter at jeg kjøper den, deretter ved brygging lager jeg en starter hvor jeg fryser ned noe av den slik at jeg har 1.generasjons gjær til bruk senere. Deretter bruke resten av starteren i en batch. Noen som har forsøkt dette?
 
Tilbake
Topp