Ja gjør dette en del. Det går fint. Men bruk ikke for mye glysering bruker ca 8 ml til ett wlp rør. Gjæra er ikke like sprek når du tiner den. Første starter trenger ofte opptil 24 timere for å få noe særlig futt. Stepper disse alltid for å få to generasjoner før pitching Andre generasjon er tilnærmet normal og pitchen har full styrke.
Hvor stor starter lager dere til den nedfryste gjæra? Lager dere først èn starter som dere stepper opp, og hvor stor starter lager dere da for ca 25L batch?
Jeg tenkte å fryse ned fersk gjær etter at jeg kjøper den, deretter ved brygging lager jeg en starter hvor jeg fryser ned noe av den slik at jeg har 1.generasjons gjær til bruk senere. Deretter bruke resten av starteren i en batch. Noen som har forsøkt dette?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.