Frysing av gjærkake ?

Gjær kan fryses, men det er ikke så enkelt som å putte kaka i fryseren, tror jeg. Skal den lagres lenge bør den nok pakkes lufttett og i glyserol, synes jeg å ha hørt et sted...

- M
 
du dreper jo ikke gjær om du fryser den.
men hadde vært en ide å vaske gjæren, og bare beholde den og ikke resten av grumset.
du kan jo fryse litt og gjøre en test ut av det, lage en liten kultur etter noen dager. bare for å se hvordan det går.
 
Du kan sjekke ut denne siden :http://www.saccharolicious.com/products/

står her om

Kryo
Sterile glycerol in a glass jar, to be blended 50/50 with yeast slurry for storing in a freezer.

Du får kjøpt det på Humlegården i Sverige til 39,- pr. 15 ml.

http://shop.humle.se/jast/jast-pa-agar/kryo-steril-glycerol-15-ml
 
Det er vanlig å fryse gjær i glyserol som det blir sagt. På laben jeg jobber fryser vi gjær og bakterier i 20% glyserol, men ved temperaturer langt under hva en vanlig fryser klarer, rundt -75°C. Det kan gjæren/bakteriene overleve i flere år.
 
Tilbake
Topp