Gjær kan fryses, men det er ikke så enkelt som å putte kaka i fryseren, tror jeg. Skal den lagres lenge bør den nok pakkes lufttett og i glyserol, synes jeg å ha hørt et sted...
du dreper jo ikke gjær om du fryser den.
men hadde vært en ide å vaske gjæren, og bare beholde den og ikke resten av grumset.
du kan jo fryse litt og gjøre en test ut av det, lage en liten kultur etter noen dager. bare for å se hvordan det går.
Det er vanlig å fryse gjær i glyserol som det blir sagt. På laben jeg jobber fryser vi gjær og bakterier i 20% glyserol, men ved temperaturer langt under hva en vanlig fryser klarer, rundt -75°C. Det kan gjæren/bakteriene overleve i flere år.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.