Har brygget min første pils men jeg ser for meg at neste batch om 14 dager også blir pils.
Det som er mest stress og herk med pilsen er jo å få "svinet" ned til 8-10 grader.
Da tenker jeg at jeg i stedet for å herje med kjøleren min som uansett ikke klarer mer enn 14 grader etter 20 min, så kan jeg like gjerne sette hele gryta med vørter ut på veranda, i ei balje med is og kaldt vann.
Da tenker jeg nedkjøling går rimelig fort (mtp humle utbytte osv), samt at jeg kan da ta gryta inn i romtemperatur dagen etter, og pitche når den nærmer seg 8 grader.
God idè?
Det som er mest stress og herk med pilsen er jo å få "svinet" ned til 8-10 grader.
Da tenker jeg at jeg i stedet for å herje med kjøleren min som uansett ikke klarer mer enn 14 grader etter 20 min, så kan jeg like gjerne sette hele gryta med vørter ut på veranda, i ei balje med is og kaldt vann.
Da tenker jeg nedkjøling går rimelig fort (mtp humle utbytte osv), samt at jeg kan da ta gryta inn i romtemperatur dagen etter, og pitche når den nærmer seg 8 grader.
God idè?