Fylling av flasker?

Er det noe regel på hvor mye man bør fylle opp flaskene ved naturlig karbonering? Helt til randen eller en luftlomme?
 
Greit med en liten luftlomme, så man reduserer sjansen for at det skummer over når man åpner flaska. Noe ala det man finner i kjøpeøl er fint. Bruker man flaskefyller er det bare å fylle til det er fullt, ta ut flaskefylleren, så har man passelig head space. Vil tro det lille av luft som finnes i toppen blir fordrevet av CO2 som frigjøres fra ølet uansett.
 
Du bør fiylle opp litt mer enn til begynnelsen på halsen. For mye luft i flaskene er ikke bra med tanke på oksidering. Gjæren i ølet vil ta opp en del av oksygenet, men den klarer ikke å ta unna alt. En liten tomme fra toppen er bra. Skjekk fyllingsgraden på pilsen neste gang du er på Rema, det er passelig. Det er ikke noen forskjell på fyllingen av flaskene om du karbonerer naturlig eller kunstig.
 
Tilbake
Topp