1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Garasjebryggeriet mitt.

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av Stein Runar, 9 Des 2012.

  1. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Takk til Jo Helge, Freddy og bozo.
    Blir nok manuell tømming av mesketank. Spyling med avtapping i bunn på alle tankene.
     
  2. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Eg og brodern må nok ein tur å sjå på dette vidunderlig bryggeriet ein dag Stein Runar :D

    Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
     
  3. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Flens med kant i toppen, tilsvarende til bunn, valsa 1,5mm rf. plate rundt og en plate i bunn.
    Laster opp et bilde som viser litt hvordan.
    Du har helt rett, det var mye arbeid.  :)
     

    Vedlagte filer:

    • IMG266.jpg
      IMG266.jpg
      Filstørrelse:
      50,9 KB
      Visninger:
      2.132
  4. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Har en 16A 3-fase kurs som brukes til koking og varming av vann. Passa bra med dei i stjerne, så får en ned oveflatetemperturen også.
    Typisk bryggevolum for meg vil vel bli 30-60liter. Det var første testen i dag. Får komme tilbake med mer senere.
     
  5. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Ingen problem. Send ei pm og avtal.  :)
     
    Cage liker dette.
  6. Martin E

    Martin E
    Expand Collapse
    Dommerkomitemedlem

    Bosted:
    Oslo
    Da høres det bedre ut. :)

    eeeeeh... tror det blir gode, gamle liggeunderlag fra biltema med lastestropper fortsatt, dessverre... Bra jobba!
     
  7. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Takk Martin E.
    Må legge til at uten å ha dette som jobb og muligheten til å bruke verkstedet der jeg arbeider, så hadde det adri blitt slik.
    Sjefen er også interessert i brygging. Takk til han.  :)
     
  8. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Lasta opp video av vannkokinga på YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=p2iL3YSCmfg
     
  9. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Fikk testa litt i går.
    Prøvde med 60l. Varma opp fra 8°C til 70°C på 1,5 time i varmtvannstanken. I koketanken fra 68°C til koking på rundt 35 minutt.
    Fylte på 20l til for å se om det er nok effekt til å koke 80l, og det ser slik ut.
    Her er video av kokinga.
    http://www.youtube.com/watch?v=Q58Bes1AmN0 Prøvde så kjøling, det gikk ikke så bra. Hadde problem med å få ut lufta før pumpa. For å få ut lufta må jeg sette en liten kran på 90°bendet før filteret.
    Lot vannet bare renne av seg selv gjennom kjøleren med full åpning, fikk da omtrent 40°C. Måtte strupe ned ganske mye for å komme ned til 20°C.
    Har får dårlig vanntilførsel, sikkert over 30meter med 1/2" hageslange. Før jeg får laga bedre vanntilførsel så får jeg vel bare sirkulere tilbake til koketanken til temperaturen er lav nok.
     
  10. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    Lurer på en ting.Har du serie koblet dem,sån att de får strøm fra en kurs.Og er det 3fas kurs
     
  11. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Ja. Har kobla sammen en leder på alle varmeelementa og den andre til hver sin på en 3fas kurs.
     
  12. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Fikk unna jomfrubrygget i dag.
    Ikke alt gikk som det skulle, men er igrunn fornøyd likevel.  :)
    Brygga en bitter. English County som jeg fant i BeerSmith.
    Lister opp det som ikke gikk så bra.

    1. Fikk problem med maltmølla. Den ikke drevne rullen kilte seg fast pga for stor klaring i toppen på rullene. Måtte dosere med litermål for å få kverna ferdig. Løsning, skjære 1mm plate og knekke ned mot rullene for å tette bedre.
    2. Straineren ble strupa, så det gikk seint å få vørteren i gjæringkaret. Skulle brukt humleposene jeg hadde.  :bank2:
    3. Bomma på mengden i gjæringskar. Fikk 17l skulle hatt 25l. Litt min egen feil, kjørte noen liter feil til mesketank, men ikke 8l. Målte at jeg hadde 32l til kok, oppskrifta sa 31l. Kokte for hardt eller målt feil kanskje?
    4. OG blei på 1056, det var godt over det oppskrifta sa. Skulle ende på 1045. PBG var på 1041.
    5. Fikk ikke brukt oxygen til vørteren, måtte riste inn luft. Enten så har jeg kjøpt ei tom flaske eller så er regulatoren i ustand. Skal veie flaska i morgen, for å se om det er gass på den.

    Nå står der 17l i gjæringsskapet, som er en gammel fryser med en frostvakt og regulert av en STC 1000.
    Gleder meg til å smake på ferdig resultat. :)
     
  13. Per Arne

    Per Arne
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hønefoss
    GRATULERER  :skitbra:
     
  14. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Happy happy happy

    Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
     
  15. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    17 vs 25 liter er jo en markant bommert. Derav feil OG :)
    Mesking, og skylling er nok hovedårsaken, men du beskriver litt lite til å konkludere :)
     
  16. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Takk for det Per Arne.  :)

    Ja temmelig happy.  :)

    Kraftig bommert ja.  :roedme:
    Stoppa opp skyllinga når pumpa ikke ville mer. Målte da vørtermengde til 32l. Oppskrifta sa at det skulle bli 31l til kok, så jeg var igrunn fornøyd med det.
    Tappa av 4,5l fra mesketanken etter den hadde fått stått ei stund, det gikk i sluken. Etter ferdig koking så pumpa jeg sikkert 2l feil til mesketanken.
    Mulig at jeg har målt feil vørtermengde til kok.
    Uansett så bretter jeg opp ermene og prøver på nytt om 14 dager.  :)
     
  17. Thorvald

    Thorvald
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandefjord
    Gratulerer med første brygg!

    Har lest igjennom tråden og her er det mye fint arbeid med rustfritt og et flott bryggeri!
    Bruker du noe syre el. for å få sveisene blanke?
     
  18. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Takk for det Thorvald.
    Har brukt beisepasta for rustfritt stål. (Beisepasta=syre som er tykktflytende og smøres på med pensel)
    I tillegg har jeg brukt 3M Scotch Brite pussekluter for å få en jevnere finish.
     
  19. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Det viste seg at oksygenflaska mi (Art.nr: 218532, kjøpt med Jula) var tom. Vekta på den var 1159g og ei full flaske skal veie 1300g.
    Skal innholde 136g med oksygen.
    Fikk ei ny flaske i kveld, uten diskusjon.  :)
     
  20. Stein Runar

    Stein Runar
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    6260 Skodje
    Brygga for andre gang i dag. Hadde god hjelp av en kollega som også liker øl.  :)
    Komponerte en American IPA med BeerSmith.
    Bomma litt i dag også. Skulle få en OG på 1,069, endte på 1,052. Skulle få 25l til gjæring, men fikk 27l.  :)
    Brukte humleposer i dag, men straineren tetter seg til med små maltbiter. Må vel lage en bedre sil i mesketanken kanskje.
    Fikk tappa opp første brygg på cornelius keg og satt til karbonisering også. En bitter fra BeerSmith, English County som hadde OG 1,056 og fikk FG 1,008.
    Lukta godt og smakte ok. Blir vel bra når den får stå ei stund.  :)
    Laster opp et bilde fra bygginga.
     

    Vedlagte filer:

Del denne siden