Brygget mange år med ekstrakt, med aldri prøvd fra grunn. Årsaken til jeg gjør det nå er mangel i norge på mine favoritt typer øl, nemlig Dortmund og Munchen Helles/Oktoberfest osv. Hvorfor Asko, Polet osv. et al nekter å ha god tysk øl i sortiment...ja spørs. Uansett siden jeg flyttet tilbake til Norge, mangel på god tysk øl er nesten krise...da jeg bodde i Sydney, t.o.m. fjerne fiskevær i North Coast NSW med noen få innbyggere hadde god tysk øl. Har dessverre ikke sans for norsk øl...
Ok beklager sutringen! Til saken....
Bor i liten leilighet, har vanlig plast 25l bøtter/spann, alt som forventes av en extract brygger...og rustfritt liten kjele i 15l kapasitet. Forsøker å lage en helles, og må kverne circa 4 kg lys munchen malt. Har til disposisjon en gammel pastamaskin og en mandelkvern. Begge funker forsåvidt ok (mandelkvern noe finere, blir litt for mye støv osv, men kan sikkert 'justeres' !) mens pastamaskin uten riller funker ikke så bra. Har tenkt å ta en pastamaskin mod ikveld (eneste bryggekveld på en stund) men har kun drill/bor og ikke dremel eller vinkelsliper.
Har noen andre på forum prøvd seg på dette her? Her er det jeg fant på youtube...
En brukt pastamaskin på finn er en 300 lapp, mens billigste malt-mølle er vel 1500 og oppover...da jeg tar studiepause har jeg ikke råd til mølle for tiden. Er da snakk om å meske det jeg kan i en liten 14l kjele (brew-in-bag style) og tilsette ekstrakt. Foretrekker bruke peng på riktig gjær osv...
(Nei ikke esky/kjøleboks enda, må bli på komfyren desverre i mesking pose...noe primitivt). Forsøker legge til bilder av pastamaskin og mandelkvern resultater (hvor fin skal det egentlig være?)...ok glem det gidder ikke legge opp bilde om det trengs en url til....for mye jobb (ja jeg har flickr, picasa, dropbox osv men blir for mye styr)...
Takker for evt råd fra en nybegynner her! (all-grain nybegynner dog...har fortsatt Papazian boka som bibel)...
Ser at mine BB/html ferdigheter har ikke vært brukt på en stund...beklager!
Ok beklager sutringen! Til saken....
Bor i liten leilighet, har vanlig plast 25l bøtter/spann, alt som forventes av en extract brygger...og rustfritt liten kjele i 15l kapasitet. Forsøker å lage en helles, og må kverne circa 4 kg lys munchen malt. Har til disposisjon en gammel pastamaskin og en mandelkvern. Begge funker forsåvidt ok (mandelkvern noe finere, blir litt for mye støv osv, men kan sikkert 'justeres' !) mens pastamaskin uten riller funker ikke så bra. Har tenkt å ta en pastamaskin mod ikveld (eneste bryggekveld på en stund) men har kun drill/bor og ikke dremel eller vinkelsliper.
Har noen andre på forum prøvd seg på dette her? Her er det jeg fant på youtube...
En brukt pastamaskin på finn er en 300 lapp, mens billigste malt-mølle er vel 1500 og oppover...da jeg tar studiepause har jeg ikke råd til mølle for tiden. Er da snakk om å meske det jeg kan i en liten 14l kjele (brew-in-bag style) og tilsette ekstrakt. Foretrekker bruke peng på riktig gjær osv...
(Nei ikke esky/kjøleboks enda, må bli på komfyren desverre i mesking pose...noe primitivt). Forsøker legge til bilder av pastamaskin og mandelkvern resultater (hvor fin skal det egentlig være?)...ok glem det gidder ikke legge opp bilde om det trengs en url til....for mye jobb (ja jeg har flickr, picasa, dropbox osv men blir for mye styr)...
Takker for evt råd fra en nybegynner her! (all-grain nybegynner dog...har fortsatt Papazian boka som bibel)...
Ser at mine BB/html ferdigheter har ikke vært brukt på en stund...beklager!
Sist redigert: