Jeg og to kammerater har laget øl nå siden i sommer, og vi har en liten uenighet i det at jeg vil ha høy effektivitet og klar vørter, mens en av de andre gutta mener at det bare er sløsing med tid. Han sier at grumset bare legger seg på bunnen uansett, ikke noe problem.
Jeg mener grumsete vørter betyr mer tanniner, mer grums i kokeren og gjæringskaret, mindre øl å flaske og kanskje også mer grumsete øl.
Hvem har rett?
----
All den tid vi allerede har PID-styrt HLT og overrislingsmanifold i meskedunken har jeg lyst til å bygge en herms (trenger bare en pumpe og en kobberspiral), men hvis klar vørter ikke er noe vits er det vel heller ikke noe vits med HERMS.....
Jeg mener grumsete vørter betyr mer tanniner, mer grums i kokeren og gjæringskaret, mindre øl å flaske og kanskje også mer grumsete øl.
Hvem har rett?
----
All den tid vi allerede har PID-styrt HLT og overrislingsmanifold i meskedunken har jeg lyst til å bygge en herms (trenger bare en pumpe og en kobberspiral), men hvis klar vørter ikke er noe vits er det vel heller ikke noe vits med HERMS.....