Mc.
Norbrygg-medlem
Satte en Belgisk Wit i går . Hadde forberedt en 2 liter starter fra , tja ca. 0.3 dl. slurry. Da jeg dekanterete fra Erlenmeyerkolbn syntes jeg det var veldig lite gjær igjenn. Kom på da at det hadde "boblet" over kraftig fra kolben mens gjæren koste seg i kolben.
Fik litt panikk og satte en 1 liters starter med en gang som jeg planla å helle oppi i kveld uten dekantering.
Men så var det det da. Gjæringen kom igang ganske fort i går og det plopper jevnt og trutt i dag.
Skal jeg ha is i magen og la det gå sin gang ? Har egentlig ikke lyst til å tilsette en liter med gjærstarter i et brygg som er godt igang. Kan jo forsåvidt sette den i kjøleskapet til i morgen for så å dekantere. Men da har det jo gått 2 dager siden gjærstart......
Kva skal eg gjæra ?
Fik litt panikk og satte en 1 liters starter med en gang som jeg planla å helle oppi i kveld uten dekantering.
Men så var det det da. Gjæringen kom igang ganske fort i går og det plopper jevnt og trutt i dag.
Skal jeg ha is i magen og la det gå sin gang ? Har egentlig ikke lyst til å tilsette en liter med gjærstarter i et brygg som er godt igang. Kan jo forsåvidt sette den i kjøleskapet til i morgen for så å dekantere. Men da har det jo gått 2 dager siden gjærstart......
Kva skal eg gjæra ?