Gjær fra starter til vørter

Jeg skal kjøre i gang en gjærestarter for første gang. Har lest meg opp på prosessen, sett en del YouTube-tutorials og kjøpt inn alt nødvendig utstyr.
Det eneste jeg er usikker på er hva som er den beste måten å få gjæren fra kolben og over i vørteren på?
Og hvor lenge kan kolben stå i kjøleskap etter at starteren er ferdig?

Har lest en del på forumet her og andre steder, men akkurat denne detaljen, som jeg antar er ganske viktig, finner ieg lite informasjon om.
Tips mottas med takknemlighet.
 
Jeg lar starteren bunnfallet, og heller av det meste av væsken. Lar det være igjen nok til at jeg kan riste gjæren ordentlig i kolben, Og heller i bøtta
 
Jeg lar starteren bunnfallet, og heller av det meste av væsken. Lar det være igjen nok til at jeg kan riste gjæren ordentlig i kolben, Og heller i bøtta

Så den er ikke innom kjøleskapet?
Hvor lang tid pleier det å ta fra du slår av magnetrøreren til gjæren har lagt seg godt nok til at du kan helle ut væsken?
 
Det er sikkert mange meninger om hva som er helt korrekt. Jeg gjør det som føles godtJeg lar røreren gå i 24t, skrur av og lar det bunnfelle i 2døgn eller til bryggedag, maks 3-4 dager på pith temp. Jeg kjøler ikke ned, det bunnfaller godt uansett. Om det er lager, så kjøler jeg gradvis ned til pitch temp 3 gr/dag
 
Tilbake
Topp