Tenkte brygge oppskriften på Kinns Vestkyst IPA (side 195 i boka "ølbrygging fra hånd til munn").
I oppskriften står det "Wyeast 1318 London Ale III" som gjær, som vel om jeg har forstått det rett også er "husgjæren" til Kinn.
Viser seg at jeg ikke rekker få tak i denne til dagen jeg hadde tenkt brygge (om to dager), men fått foreslått "wlp007 dry english" av en bryggebutikk her jeg bor som erstatning.
I attenuasjon / restsødme / alkoholtoleranse kan det for meg på papiret se ut som om de ligger relativt likt, men er det noen som vet noe som smaksprofilen ellers og egnethet for akkurat denne ølen?
Vil jo gjerne komme "så nærme" som mulig i smak utifra orginaloppskriften.
I oppskriften står det "Wyeast 1318 London Ale III" som gjær, som vel om jeg har forstått det rett også er "husgjæren" til Kinn.
Viser seg at jeg ikke rekker få tak i denne til dagen jeg hadde tenkt brygge (om to dager), men fått foreslått "wlp007 dry english" av en bryggebutikk her jeg bor som erstatning.
I attenuasjon / restsødme / alkoholtoleranse kan det for meg på papiret se ut som om de ligger relativt likt, men er det noen som vet noe som smaksprofilen ellers og egnethet for akkurat denne ølen?
Vil jo gjerne komme "så nærme" som mulig i smak utifra orginaloppskriften.