På tide å bli voksen og legge vekk tørrgjæra. Er nok blitt bitt av enkelheten ved bruk av tørrgjær. Tilbake til fersk, som faktisk var det jeg begynte med i den spede begynnelse.
Hvilken gjær skal jeg bruke? WLP007?
Stock brown ale Style: Amerikansk Brown Ale Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1058
FG:
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 42 EBC (Brown)
Bitterness: 52 IBU
BU/GU: 0.89
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4000 grammes
Crystal Malt 135 300 grammes
Cara Pils 37 EBC 400 grammes
Aroma Malt 150 EBC 200 grammes
Chocolate Malt 200 grammes
Honey 500 grammes
Mash schedule: 66 degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Williamette 17% alpha 20 grammes 60 minutes
Simcoe 13.5% alpha 20 grammes 15 minutes
Cascade 6.4% alpha 30 grammes 5 minutes
Fuggle 5% alpha 20 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: ?
Comments:
aroma malt = brown malt
williamette = warrior
carapils 37 = pils caramel 5ebc
Crystal 135 = caramel 90ebc
Hvilken gjær skal jeg bruke? WLP007?
Stock brown ale Style: Amerikansk Brown Ale Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1058
FG:
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 42 EBC (Brown)
Bitterness: 52 IBU
BU/GU: 0.89
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4000 grammes
Crystal Malt 135 300 grammes
Cara Pils 37 EBC 400 grammes
Aroma Malt 150 EBC 200 grammes
Chocolate Malt 200 grammes
Honey 500 grammes
Mash schedule: 66 degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Williamette 17% alpha 20 grammes 60 minutes
Simcoe 13.5% alpha 20 grammes 15 minutes
Cascade 6.4% alpha 30 grammes 5 minutes
Fuggle 5% alpha 20 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: ?
Comments:
aroma malt = brown malt
williamette = warrior
carapils 37 = pils caramel 5ebc
Crystal 135 = caramel 90ebc