Gjær til Amerikansk brown ale?

På tide å bli voksen og legge vekk tørrgjæra. Er nok blitt bitt av enkelheten ved bruk av tørrgjær. Tilbake til fersk, som faktisk var det jeg begynte med i den spede begynnelse.

Hvilken gjær skal jeg bruke? WLP007?

Stock brown ale Style: Amerikansk Brown Ale Brewer: Runar Stock

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1058
FG:
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 42 EBC (Brown)
Bitterness: 52 IBU
BU/GU: 0.89

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4000 grammes
Crystal Malt 135 300 grammes
Cara Pils 37 EBC 400 grammes
Aroma Malt 150 EBC 200 grammes
Chocolate Malt 200 grammes
Honey 500 grammes

Mash schedule: 66 degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Williamette 17% alpha 20 grammes 60 minutes
Simcoe 13.5% alpha 20 grammes 15 minutes
Cascade 6.4% alpha 30 grammes 5 minutes
Fuggle 5% alpha 20 grammes dry hopped

Fermentation
Yeast: ?

Comments:

aroma malt = brown malt

williamette = warrior

carapils 37 = pils caramel 5ebc

Crystal 135 = caramel 90ebc
 
Ifølge "Brewing Classic Styles" brukes Chico-gjær til Amerikansk Brown Ale. Fks. WLP001, Wyeast1056, eller Safale US05.

Når det er sagt gjærer Chico ofte veldig langt ned og ølene har en tendens til å bli litt tørre hvis man ikke passer på mesketemperaturen og tiden.

Et godt alternativ er Wyeast 1332 "Northwest ale" eller WLP051 California Ale V Yeast.

WLP007 vil også produsere en knallgod øl, men den er litt mer "Britisk" i smaken.
 
WLP007 er en fantastisk gjær, og passer veldig bra til øl med mye mørke maltsorter. Et alternativ, siden du brygger en American Ale, er å bruke WLP001. Den gir et litt mindre gjær preg, og vil i større grad fremheve humlearomaene i øllet.
 
Thank you!  :skitbra:

Bestilte WLP001, regner med det blir bra, får heller meske littegrann høyere, men det er tross alt endel cara/krystall i oppskrifta så midt på treet mesking burde vel fungere.  :biersmile:
 
Tilbake
Topp