gjær til bær vin? europris eller flytende?

hole

 
Hei
innimelom all ølbryggigen får en jo avogtil lyst til å sette litt vin. og jeg har nå sikkret meg 7 kilo med Aronia bær som skal bli vin (ligger i fryseren).
Nå har jeg lært mye om brygging siden jeg sist brygget vin og ikke mist har jeg blitt oppmerksom på gjærens betydning. Men jeg begynner å bli litt i tvil om
euro pris gjæren (fra saga) med masse tilsetnings stoffer, er den beste gjæren. det blir jo sikkert greit men kan det bli bra med den gjæren? det er ingen info om den annet en at den er agresiv og tåler svovling.

Noen som har noen råd om gjær til vin? det er for øyeblikket dårlig utvalg hos vin og bar, men noe av det de har er vel å foretrekke.  dry mead, champagne, port eller sherry kansje?
kansje og invistere i ordentlig gjærnæring og kiseol/gelantin klaringsmiddel også + ensymer selvfølgelig.

eller kan jeg bruke en ølgjær (har nottingham ale) og lage en aromatisk bord vin??? kansje værre en saga gjæren?
 
Jeg kan ikke så mye om vingjær, men jeg ser at Vin og bar har mye vingjær fra Kitzinger. Ellers er det vel Lallemand/Lalvin som er mest brukt.
 
Ser du har flyttet tilbake til Sandefjord. Har Montrachet gjær du kan få hvis du vil... Kjøpt i anledning edworts apfelwein

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2
 
Jeg hadde nok prøvd champagne gjær, cirka 5 mill celler/ml. Har 40L vin stående nå. God aktiv gjærkultur er en fordel for vin akkurat som for øl.
Mye nyttig info på vinsidene til WyeastLab, http://www.wyeastlab.com/Making-a-Starter-Culture.cfm
 
White Labs har mange gjærtyper for vin. Se sidene deres, men den beste er kanskje champagne gjæra:)
 
Vistad skrev:
Ser du har flyttet tilbake til Sandefjord. Har Montrachet gjær du kan få hvis du vil... Kjøpt i anledning edworts apfelwein

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2

Tar gjærne imot litt gjær. sender deg en PM senere så blir det bær vin med klasse :ilike:
 
Tilbake
Topp