Hei
innimelom all ølbryggigen får en jo avogtil lyst til å sette litt vin. og jeg har nå sikkret meg 7 kilo med Aronia bær som skal bli vin (ligger i fryseren).
Nå har jeg lært mye om brygging siden jeg sist brygget vin og ikke mist har jeg blitt oppmerksom på gjærens betydning. Men jeg begynner å bli litt i tvil om
euro pris gjæren (fra saga) med masse tilsetnings stoffer, er den beste gjæren. det blir jo sikkert greit men kan det bli bra med den gjæren? det er ingen info om den annet en at den er agresiv og tåler svovling.
Noen som har noen råd om gjær til vin? det er for øyeblikket dårlig utvalg hos vin og bar, men noe av det de har er vel å foretrekke. dry mead, champagne, port eller sherry kansje?
kansje og invistere i ordentlig gjærnæring og kiseol/gelantin klaringsmiddel også + ensymer selvfølgelig.
eller kan jeg bruke en ølgjær (har nottingham ale) og lage en aromatisk bord vin??? kansje værre en saga gjæren?
innimelom all ølbryggigen får en jo avogtil lyst til å sette litt vin. og jeg har nå sikkret meg 7 kilo med Aronia bær som skal bli vin (ligger i fryseren).
Nå har jeg lært mye om brygging siden jeg sist brygget vin og ikke mist har jeg blitt oppmerksom på gjærens betydning. Men jeg begynner å bli litt i tvil om
euro pris gjæren (fra saga) med masse tilsetnings stoffer, er den beste gjæren. det blir jo sikkert greit men kan det bli bra med den gjæren? det er ingen info om den annet en at den er agresiv og tåler svovling.
Noen som har noen råd om gjær til vin? det er for øyeblikket dårlig utvalg hos vin og bar, men noe av det de har er vel å foretrekke. dry mead, champagne, port eller sherry kansje?
kansje og invistere i ordentlig gjærnæring og kiseol/gelantin klaringsmiddel også + ensymer selvfølgelig.
eller kan jeg bruke en ølgjær (har nottingham ale) og lage en aromatisk bord vin??? kansje værre en saga gjæren?