Gjær til lager - enorme mengder??

Skal sette etpar lagere når anledningen byr seg, og har dyrket opp endel gjær til den ene batchen (1 rør WLP820 i 4 trinn på magnetrører á 3 liter).
Ifølge en yeastcalc skulle det være greit på 50 liter lager med OG ca 1050

Til den andre batchen har jeg kjøpt inn 5 rør WLP800, med litt forskjellig datoer (12.feb, 24.mars, 8. juni, 16. juni og 16. juni)
MrMalty dikterer å dumpe alle 5 rør i en 3 liters starter (ikke justert for 2 gamle rør i kalkisen). 3 liter er omtrent maks av det jeg tør bruke, har en 5-liters erlenmeyer med magnetrører, vil helst ikke ha en tsjekkisk geysir på skrivebordet..

Bør jeg gå opp i volum og heller pælme de gamle rørene? MrM mener at 9,5 liter starter (!) med 3 nye rør skal gi samme gjærmengde. Kan jo heler bruke et gjæringsspann og riste det litt innimellom hvis det gir bedre resultat. Ka dokker trur?
 

Nidveg

Norbrygg-medlem
Alternativt kan du gjenbruke slurry fra noen i nærområde. Hvis du skal til Oslo kan du få mer enn nok lagergjær av meg, jeg får neppe bruk for den.
 
Topp