janmb
Norbrygg-medlem
Beklager om dette har vært dekket fra før, men tross flere søk finner jeg ikke noe om dette fra før...
Er det noen som har erfaringer eller formeninger om gjæring i kjøleskap som trekker vakuum?
Jeg har et relativt moderne skap jeg ønsker å bruke til gjæring (med ekstern temp kontroll selvsagt), men skapet trekker en god del vakuum når det er lukket - by design. Spørsmålet er hva, om noe, dette gjør for selve gjæringen... man får jo nødvendigvis samme lave trykk inne i gjæringskaret som i resten av skapet...
Er det noen som har erfaringer eller formeninger om gjæring i kjøleskap som trekker vakuum?
Jeg har et relativt moderne skap jeg ønsker å bruke til gjæring (med ekstern temp kontroll selvsagt), men skapet trekker en god del vakuum når det er lukket - by design. Spørsmålet er hva, om noe, dette gjør for selve gjæringen... man får jo nødvendigvis samme lave trykk inne i gjæringskaret som i resten av skapet...