1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjæren i bunn av flasker

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Ole Hetland, 10 Aug 2018.

  1. HåvardK

    HåvardK
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Av noen, men ikke alle.
     
    Ole Hetland liker dette.
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Siden det strort sett bare er hefeweissen som har bunnfall av det du kjøper i Tyskland, og siden det er vanlig praksis der å sørge for å få med bunnfallet i en hefe, har hun sikkert gjort den logiske kortslutningen å tenke at om det er bunnfall i et øl, så skal det med.

    Eller det kan selvfølgelig tenkes at hun liker gjærsmaken, uansett øltype. Det er jo lov. Men hvis du er litt stolt av den krystallklare pilsen din, og noen gjør det der, så kjennes det ikke helt godt å se på det:confused:.

    Folk er nok ulikt følsomme for gjær. Jeg nyter mine prøveglass med aktivt fermenterende øl uten å få problemer, men jeg veit at noen tåler lite.

    I German Wheat Beer forteller Eric Warner at gutta på Brauerei Widman ga ham det rådet å innta en dose av den blandingen av speise og ungt øl som ble tappet på flaske, hvis han var plaget av forstoppelse. "This ancient remedy actually seemed to work", skriver han (s.83).
     
    loebrygg, Jørgen O, nils_G_T og 2 andre liker dette.
  3. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvis jeg bestiller for eksempel en APA eller IPA på flaske på et utested og bartenderen virvler opp bunnfallet og heller det over i glasset, vil jeg be om en ny øl. Ja, jeg har opplevd det, men rakk å stoppe vedkommende i tide. Jeg tror, som Finn, at det er "feil" erfaringsoverføring fra skjenking av hveteøl som ligger bak.
     
    Finn Berger og Ole Hetland liker dette.
  4. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Ja tror jeg må droppe det :)
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    men ikke la det ligge igjen no øl i flaska
    ser mange lar det ligge igjen en cm
    det gjør ikke jeg, heller i alt ølet og lar gjæren ligge igjen
     
    Ole Hetland liker dette.

Del denne siden