1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjæren i bunn av flasker

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Ole Hetland, 10 Aug 2018.

  1. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hei

    Hørte fra en kompis, han mente en skulle blande gjæren som lå i bunnen av flaskene inn i ølet i ølglasset, og ikke la det ligge igjen i bunnen av flasken. Jeg er nybegynner, å aner ikke hva som er normalt her. Har noen innspill på dette? jeg har alltid latt gjæren ligge igjen
     
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    La det ligge hvis det ikke er en hefeweisen.
     
    Jo-Helge og Ole Hetland liker dette.
  3. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Ok, takk for svaret
     
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror du kan få en grei laksativ effekt om du bøtter i deg mye aktiv gjær:). Det er alltid noe gjær i suspensjon i ferskt øl - og vi drikker jo det meste av brygget vårt ferskt - men du øker nok dosen dramatisk om du tar med bunnfallet.
     
    Ole Hetland liker dette.
  5. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hahaha ok. Da dropper jeg det
     
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, men ikke la det skremme deg fra å få med gjæren i en hefe:). Jeg har ikke merket noen slik effekt av det.
     
    Ole Hetland liker dette.
  7. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Men man kan jo ta en liten smaksprøve av annen gjær også.
    Tøm forsiktig i glasset og sett det bort.
    Rist opp bunnfallet i flaska og smak:)
     
    Ole Hetland liker dette.
  8. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Jeg blandet gjøren med ølet på en øl jeg hadde laget som jeg ikke var serlig fornøyd med, syntes faktisk den ble bedre men om jeg drikker 10 en kveld, kan kankje dette være litt lakserende men når man kjøper en butikk øl, er det ikke bare brukt klaringsmiddel?slik at man får i seg alt gjæren? Å Guinness har en kule i sine bokser for å riste opp alt, slik at det skal blandes. Eller tar jeg feil?
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Guinness har en kule for å lage skikkelig skum. Klart øl fra store bryggerier er gjerne filtrert.

    Hvis man vil ha med gjæren er vel en personlig smakssak. Gjær bidrar med munnfølelse og at et øl kan oppleves mindre tørt. Humleoljer coater også gjærceller så det er også smak man legger igjen med gjæren.

    Noen ganger kan det virke mer riktig å ta med gjæren, og andre ganger kan det bli feil, smak og behag.
     
    HåvardK og Ole Hetland liker dette.
  10. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Ok, det viste jeg ikke om Guinness takk for infoen, dette viste jeg ikke
     
  11. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Ole Hetland liker dette.
  12. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
  13. Stein Norem Wisted

    Stein Norem Wisted
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Jeg tar forøvrig også med gjæren i witbier.
     
    Ole Hetland liker dette.
  14. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Har en nabo som kommer fra Tyskland. Hun rister alltid og får med bunnfallet i flaska, uansett hjemmelaget øl.
     
    Ole Hetland liker dette.
  15. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Sier du det ikke mye do problemer?
     
  16. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Vet ikke o_O
    Har ikke spurt :D
     
    Ole Hetland liker dette.
  17. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
     
  18. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fryktelig trist da hvis målet er en maltdrevet øl. :(
     
  19. jab

    jab
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har ikke merket noe do problemer egentlig av gjær. o_O

    Er det opplest og vedtatt at det skal gi problemer?
     
    Thomas D og Ole Hetland liker dette.
  20. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Aner ikke
     

Del denne siden