Hei!
Satt min første batch til fermentering forrige torsdag (11.06). Jeg har brukt følgende oppskrift:
Brewfather
Har sjekket innom kjøleskap daglig for å se om det bobler i gjæringslåsen, og det har gjort helt til........ nå. Det er ikke noe bobler som kommer fra låsen. I oppskriften står det 10°C i 21 dager. Når jeg sjekket litt nærmere på gjæringstypen som er brukt i denne oppskriften så er den egnet for en høyere temperatur, men jeg valgte å følge oppskriften for å se om det ble noe ut av det.
-Kan jeg nå sette opp temperaturen på batchen? Har noen her noen gode linker eller tips til hva som skjer i de forskjellige temperaturene, og hvordan/hva det eventuelt vil endre prossessen?
Jeg tok en gravity test i dag, og tenker også å ta en de neste par dagene for å se om det er noe noe forskjell på den. Da jeg tok testen så jeg at det "bruset" en del fra ølen, kan det være noe indikasjon på om det gjærer?
Fortsatt fin kveld til alle bryggevenner der ute
Satt min første batch til fermentering forrige torsdag (11.06). Jeg har brukt følgende oppskrift:
Brewfather
Har sjekket innom kjøleskap daglig for å se om det bobler i gjæringslåsen, og det har gjort helt til........ nå. Det er ikke noe bobler som kommer fra låsen. I oppskriften står det 10°C i 21 dager. Når jeg sjekket litt nærmere på gjæringstypen som er brukt i denne oppskriften så er den egnet for en høyere temperatur, men jeg valgte å følge oppskriften for å se om det ble noe ut av det.
-Kan jeg nå sette opp temperaturen på batchen? Har noen her noen gode linker eller tips til hva som skjer i de forskjellige temperaturene, og hvordan/hva det eventuelt vil endre prossessen?
Jeg tok en gravity test i dag, og tenker også å ta en de neste par dagene for å se om det er noe noe forskjell på den. Da jeg tok testen så jeg at det "bruset" en del fra ølen, kan det være noe indikasjon på om det gjærer?
Fortsatt fin kveld til alle bryggevenner der ute
Sist redigert: