1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjærer ølet mitt?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Altazor2, 17 Jun 2020.

  1. Altazor2

    Altazor2
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei!

    Satt min første batch til fermentering forrige torsdag (11.06). Jeg har brukt følgende oppskrift:
    Brewfather

    Har sjekket innom kjøleskap daglig for å se om det bobler i gjæringslåsen, og det har gjort helt til........ nå. Det er ikke noe bobler som kommer fra låsen. I oppskriften står det 10°C i 21 dager. Når jeg sjekket litt nærmere på gjæringstypen som er brukt i denne oppskriften så er den egnet for en høyere temperatur, men jeg valgte å følge oppskriften for å se om det ble noe ut av det.

    -Kan jeg nå sette opp temperaturen på batchen? Har noen her noen gode linker eller tips til hva som skjer i de forskjellige temperaturene, og hvordan/hva det eventuelt vil endre prossessen?

    Jeg tok en gravity test i dag, og tenker også å ta en de neste par dagene for å se om det er noe noe forskjell på den. Da jeg tok testen så jeg at det "bruset" en del fra ølen, kan det være noe indikasjon på om det gjærer?

    Fortsatt fin kveld til alle bryggevenner der ute :)
     
    #1 Altazor2, 17 Jun 2020
    Sist redigert: 17 Jun 2020
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Du tok en gravitymåling uten å måle, eller? :D

    Målingen forteller deg fort om det gjærer greit. Brusing er iallefall en indikasjon på at det gjør det.
     
  3. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Aktiviteten i gjærlåsen vil avta, men gjæren jobber videre. Ingen grunn til å være redd for å vente i 21 dager. Ølet blir ikke dårlig av å stå 28 dager, heller. Det viktigste, er å være tålmodig. Hvis du er utålmodig, så brygg heller en omgang til. Da har du noe mer å stelle med, og litt mer å fordele konsentrasjonen på. Da blir det lettere å vente 21 dager :D
     
  4. Altazor2

    Altazor2
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Klart at den hadde en lavere gravity nå enn da jeg satt den til gjæring, men det kunne vel like så greit vært de første dagene som gjorde dette? :)

    Gull at brusingen er en indikasjon!
     
  5. Altazor2

    Altazor2
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Høres bra ut :) smører meg inn med tålmodighet og venter videre!
     
  6. Aruzaa

    Aruzaa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Folk har meget sterke meninger om dette, men det beste ølet jeg har laget ble glemt og stod til gjæring i 106 dager... :)
     
    ullrotta og Janea liker dette.
  7. Altazor2

    Altazor2
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hehe, det tror jeg på! Da virker det som jeg ikke har så mye å bekymre meg for :)
     

Del denne siden