Gjærforvirret

Hei Godtfolk.

Har planet om å sette en "Gordie Brown Ale" fra moderne...boka, men finner ikke "Manchester" tørrgjær hos Vin og Bar som er min lokale pusher. Men de har "Nottingham" og det er jo ikke så langt unna - sånn geografisk i hvert fall. Men så begynte jeg å se litt på gjærliste deres, og ble veldig forvirret - det er jo et utall forskjellige gjærsorter! Hva er forskjellen på de alle? Jeg har forsøkt å lese i boka, men finner ingen oversikt der (den har jo en veldig god forklaring på humle). Hva kan jeg bruke, og hva bør jeg ligge unna?
 
Manchester-gjæren har gått ut for noen år siden. Om du vil ha tørrgjær (som er det enkleste), vil du nok få et greit resultat med en av de andre engelske sortene. Nottingham og Safale S-04 er de mest populære. S-04 har sødme og frutig karakter, mens Nottingham er tørrere og mer nøytral, gjerne litt syrlig.
 
Var like forvirret som deg. Gjær er jo gjær... Makan.
Helt til jeg begynte å lese, og se den praktiske nytten av det å kunne velge forskjellig gjær.
Gjær har utrolig mye å si på smak og øltyper.

Les; og du vil lære. Og du vil etterhvert se at det er et system i det hele. :)
 
Tilbake
Topp