Med alle tenkelige forbehold om at jeg ikke er hverken veldig erfaren eller noen ekspert, ville jeg anta at alt det beige er gjær. Har selv prøvd å vaske gjær etter Foseid metoden på Youtube. Det går aldri helt som på filmen, blant annet fordi jeg ennå ikke har sett den tredelingen (trub, gjære, vann/øl)Foseid snakker om. Tror kanskje det har sammenheng med at jeg dels har høstet kort tid etter tapping av ølet, dels at jeg har fått tappet av så godt som alt av øl fra gjærkaka før vannet tilsettes. Har i alle de fem-seks tilfeller jeg har vasket gjær bare helt på vann, tømt over i karaffel eller store glass, satt lokk på og inn i kjøleskap for bunnfelling. Har hver gang endt opp med rikelig med gjær til to/tre nye brygg á 25 L, i tillegg til at en del har gått i kloakken. De fem-seks gangene jeg har prøvd har det fungert utmerket, god utgjæring og FG mål er nådd.
PS vannet jeg har vasket med har alltid vært kokt, alt annet sprayet med star san.