Gjæring av bock, redd det er brukt for lite gjær. Smådesperat.

Bryggeland.

Skal sies til deres forsvar at jeg bestilte over telefon og at han kan ha misforstått. Og frua som henta varene. Men jeg mener bestemt at jeg spurte flere ganger om det var nok. Prøvde egentlig først å bestille tørrgjær, da det er det vi har brygga mest med, og hvor vi har fått best resultat. Men blei overtalt til å kjøre gjærrør og ett i hvert gjæringsdunk. Kun la det ligge i romtemperatur noen timer, riste og så pitche...

Får ta litt kritikk sjæl, at jeg ikke var mer kritisk. Men som relativt fersk i gamet er det lett å stole på en spesialforretning.

Kjøper tørrgjær (34 /70) i morra (3 pk i
hve) Krysser fingre og tær.
 
Når du rehydrerer (rundt 25C?) kan det være lurt å gi den litt tid så den kommer ned mot øl/vørtertemperatur.
Tror ikke jeg hadde tørt å riste inn oksygen en gang til.
Men noen med mer erfaring kan sikkert si noe om dette.
 
Blir vel litt lenge å vente? Vørteren var klar onsdag kveld. Trur vi prøver å pitche tørrgjær i dag.

Men takk igjen RawRoffe for ett særs hyggelig initiatiinitiativ.

Noen som har no formening om hvor lenge tørrgjær bør rehydreres før vi picher den? Og bør vi la den stå noe tid på 10 grader, så den har samme temp som vørteren?

Håkon
 
Det vanlige er vel ca en halv time men tror det var Gahr som i en tråd linket til forsøk der det viste seg at en time ga bedre resultat. Etter en time tror jeg det begynner å gå nedover igjen. Setter du den til kjøling på 10C kommer den kanskje ikke så langt ned på en time, men en stund i kjøleskap vil hjelpe.
Vanskelig dette med rehydreringstemperatur, avkjølingshastighet og tid kontra optimalt resultat.
 
Det vanlige er vel ca en halv time men tror det var Gahr som i en tråd linket til forsøk der det viste seg at en time ga bedre resultat. Etter en time tror jeg det begynner å gå nedover igjen. Setter du den til kjøling på 10C kommer den kanskje ikke så langt ned på en time, men en stund i kjøleskap vil hjelpe.
Vanskelig dette med rehydreringstemperatur, avkjølingshastighet og tid kontra optimalt resultat.

Jeg hadde en rehydrert 05 i et glass i en uke i kjøleskapet pga noe rot.
Pitchet dette mest for morro skyld for å se hvordan dette gikk. Og det gikk veldig bra.

Sier ikke at dette er måten å gjøre det på men jeg for min egen del vil ikke bli redd for å bruke noe som har blitt stående lengre en tiltenkt.
 
Pitcha tre pakker 34/70i hver dunk i går kveld. Nå er det i hvert fall aktivitet i dunkene.
Blir spennende å se hva sluttresultatet blir. Learning by doing.

Takk til alle som engasjerte seg for å få vårt brygg på rett kjøl.

Håkon Halvorsen
 
Heps, tilbake fra Vestlandet nå. Vil du toppe opp med litt Wlp833? Halden torsdag, kan hentes på ringstadbygget eller på vei ut av byen på ettermiddagen.
 
Vi har putta oppi en haug med tørrgjær. Vært bra med aktivitet siden.
Detta er langt over huet mitt, men tenker kanskje det er greit at det nå får stå resten av tida i fred. (?)

Men igjen, takk for tilbudet RawRoffe.
 
Joda, enig.
Min var allerede gjæret ferdig når jeg kom hjem i går, så det er kanskje deres også?
Uansett, lykke til med bocken!
 
Tilbake
Topp