Mitt første brygg har nå stått til gjæring i 1 og 1/2 uke. Hadde i utgangspunktet tenkt å flaske på onsdag.
Tok ei SG (FG) måling ikveld og det viser seg at den ikke var så lav som forventet. Hadde en OG etter kok på 1.053. Nå målte jeg brix på 8 (1.032). Som skulle bli en ca.2,8%.
Noe som kan gjøres her på tampen for å få ned FG ytterligere?
Ut ifra oppskriften skulle denne havne på ca 1.020.. men har tydeligvis bommet her.
Tok ei SG (FG) måling ikveld og det viser seg at den ikke var så lav som forventet. Hadde en OG etter kok på 1.053. Nå målte jeg brix på 8 (1.032). Som skulle bli en ca.2,8%.
Noe som kan gjøres her på tampen for å få ned FG ytterligere?
Ut ifra oppskriften skulle denne havne på ca 1.020.. men har tydeligvis bommet her.