Hei,
jeg har nettopp startet med hjemmebrygg og har et spørsmål angående gjæring. Jeg har hittil brukt de ølsettene fra Muntons (tre brygg hittil-har tenkt å prøve ekstrakt og etterhvert maltbrygging...). Siste sett var av typen Irish Stout og jeg tilsatte 1 kg medium spraymalt. Fulgte ellers ekstraktbrygg metoden slik den står beskrevet i "Moderne Hjemmebrygging". OG var 43, som syntes rimelig. Så gjæra det ganske godt de neste to dagene. Brukte gjæren som fulgte settet. Etter 5 dager virket det som gjæringen var over, men FG viste seg å være ca 18. Hva kan dette skyldes og evt. hva kan gjøres? Håper noen kan hjelpe...
jeg har nettopp startet med hjemmebrygg og har et spørsmål angående gjæring. Jeg har hittil brukt de ølsettene fra Muntons (tre brygg hittil-har tenkt å prøve ekstrakt og etterhvert maltbrygging...). Siste sett var av typen Irish Stout og jeg tilsatte 1 kg medium spraymalt. Fulgte ellers ekstraktbrygg metoden slik den står beskrevet i "Moderne Hjemmebrygging". OG var 43, som syntes rimelig. Så gjæra det ganske godt de neste to dagene. Brukte gjæren som fulgte settet. Etter 5 dager virket det som gjæringen var over, men FG viste seg å være ca 18. Hva kan dette skyldes og evt. hva kan gjøres? Håper noen kan hjelpe...