Hei!
Har satt et belgisk øl. Jeg fikk en relativt høy OG på 1074, brukte to rør WLP550 Belgian yeast.
Etter 8 dager er jeg nede på 1020 over to dager. Gjæringstemp har vært relativt konstant på 21g, og vørteren ble ristet på etter tilsetting av gjær. I mesken fikk jeg for høy temp i ca et kvarter, lå da noe over 73g.
Malten er stort sett pale malt (2,7kg) munich (1,4kg) og noe crystal, special B,Biscuit. I tillegg har jeg dumpa oppi 500g Muscavadosukker i kokinga.
Det jeg lurer på er som følger, kan det være at jeg har mye ugjærbart sukker i ølet nå, slik at FG ikke blir særlig lavere og vil i så fall dette ugjærbare sukkeret minske risikoen for flaskebomber? Er det noen andre tiltak jeg bør gjøre for å få ned FG annet enn å vente en uke til?
Svar mottas med nesegrus beundring og takknemlighet!
Har satt et belgisk øl. Jeg fikk en relativt høy OG på 1074, brukte to rør WLP550 Belgian yeast.
Etter 8 dager er jeg nede på 1020 over to dager. Gjæringstemp har vært relativt konstant på 21g, og vørteren ble ristet på etter tilsetting av gjær. I mesken fikk jeg for høy temp i ca et kvarter, lå da noe over 73g.
Malten er stort sett pale malt (2,7kg) munich (1,4kg) og noe crystal, special B,Biscuit. I tillegg har jeg dumpa oppi 500g Muscavadosukker i kokinga.
Det jeg lurer på er som følger, kan det være at jeg har mye ugjærbart sukker i ølet nå, slik at FG ikke blir særlig lavere og vil i så fall dette ugjærbare sukkeret minske risikoen for flaskebomber? Er det noen andre tiltak jeg bør gjøre for å få ned FG annet enn å vente en uke til?
Svar mottas med nesegrus beundring og takknemlighet!