Gjæring og lagring av lagerøl

Vi har brygget en pilsner, som står i kjøleskap med STC-1000 og godgjør seg. Den har stått ca en uke til nå, og begynner å nærme seg utgjæret.

Siden vi har et filtersett for å filtrere fra ett fat til et annet vil jeg gjerne filtrere ølet, og så tvangskarbonere det. I den forbindelse lurer jeg på når dette bør gjøres.

Er det OK å filtrere og karbonere så snart gjæringen er ferdig, eller bør den stå i gjæringskar i 4-5 uker før den tappes på fat? Gjør det noe at man filtrerer bort gjæren, eller spiller det ingen rolle så lenge det er utgjæret?
 
Kjøl ned -> Filtrer -> Karboner -> Lager :)

Spurt Jamil om rekkefølge på lagering vs. karbonering og fikk følgende svar:

If you want to lager with yeast activity, then you need to slowly
lower the temperature (no lower than 40F) and keep the CO2 pressure to
a minimum for the best yeast activity.

If you don't worry about the yeast activity (I don't), then you can
just apply CO2 pressure like normal and set the keg in the
refrigerator. I do my best to make sure fermentation is complete
before chilling and lagering for me is just the settling out of ultra
fine particles and maturation of flavors. It isn't a yeast activity
thing.
 
Flott, takk. Da blir det filtrering om noen dager.

Må bare kjøpe et par fat til først. Denne hobbyen baller på seg fort merker jeg...  :help:
 
Tilbake
Topp