Torskarr
Norbrygg-medlem
Satte Juleøl på søndag, fikk gjæring i gang på 17' med US05. Klassisk start på det hele, og fin utvikling i 3 dager, til jeg i dag så at termostaten hadde konka og varmet "rugekassa" opp til 45'. Vørteren med!
Regner med at gjæren er død, og at den rakk og lage mye vond smak i det døgnet det tok før den døde. Kjører nå vifte på og luftkjøler ned til 16-17. Tar sikkert et døgn tror jeg.
Spørsmålet er om jeg har null forurensning, slik at det eneste ekle der er smaken av stressa gjær. Hva tror dere, skal jeg prøve å redde dette med ny gjær? Det må nesten gjøres av ren nysgjerrighet...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Regner med at gjæren er død, og at den rakk og lage mye vond smak i det døgnet det tok før den døde. Kjører nå vifte på og luftkjøler ned til 16-17. Tar sikkert et døgn tror jeg.
Spørsmålet er om jeg har null forurensning, slik at det eneste ekle der er smaken av stressa gjær. Hva tror dere, skal jeg prøve å redde dette med ny gjær? Det må nesten gjøres av ren nysgjerrighet...
Sent from my iPhone using Tapatalk