Sett et par tråder ang. dette tema, men har likevel et par spørsmål om hva jeg kan forvente.
Jeg har satt en slags Duvel klone med følgende oppskrift.
OG 1.072
FG 1.006 (hehe vi får se)
IBU: 32
5.5kg Bohemian pilsner malt
0.25kg Carapils
Humlet med Saaz og Styrian goldings.
Kokevolum var 28L og endte opp med 20.5 L vørter.
Av gjær sa oppskriften jeg kunne bruke wlp530, og som flere har nevnt må jeg si dette var en gjærtype med personlighet. Raskt måtte det oppgraderes fra gjærlås til blowoff, og 6 dager inn har jeg fortsatt rikelig med aktivitet. Dag 3 tilsatte jeg 600g med (bord)sukkerlake, og dette fikk igjen futt på sakene. Men merket en del lukt av alkohol da jeg åpnet lokket. Dette leder meg til spørsmålene.
Jeg har brygget stående i et rom der det holder stort sett 24-25C. Dessverre er dette for tiden mitt eneste alternativ. Temperaturen er svært stabil men i høyeste skjønner jeg. Ser fra Whitelabs siden at WLP530 trives best opp mot 22.2 grader, men har funnet tråder som beskriver bruk av denne typen gjær på enda høyere temperaturer.
Hva kan jeg forvente meg av problemer / usmak av dette brygget? Lest flere steder at jeg vil få dannelser av "feil" alkoholtyper som vil prege smaken. Dette er jo en øl med utgangspunktet høy alkoholprosent og jeg er redd dette blir ødelagt helt som følge. Finnes det noen enkle (billige) tips på måter å korrigere dette så langt inn i gjæringen?
Setter pris på alle innspill. Håper å drikke alt av denne uansett, selv med total skallebank.
Jeg har satt en slags Duvel klone med følgende oppskrift.
OG 1.072
FG 1.006 (hehe vi får se)
IBU: 32
5.5kg Bohemian pilsner malt
0.25kg Carapils
Humlet med Saaz og Styrian goldings.
Kokevolum var 28L og endte opp med 20.5 L vørter.
Av gjær sa oppskriften jeg kunne bruke wlp530, og som flere har nevnt må jeg si dette var en gjærtype med personlighet. Raskt måtte det oppgraderes fra gjærlås til blowoff, og 6 dager inn har jeg fortsatt rikelig med aktivitet. Dag 3 tilsatte jeg 600g med (bord)sukkerlake, og dette fikk igjen futt på sakene. Men merket en del lukt av alkohol da jeg åpnet lokket. Dette leder meg til spørsmålene.
Jeg har brygget stående i et rom der det holder stort sett 24-25C. Dessverre er dette for tiden mitt eneste alternativ. Temperaturen er svært stabil men i høyeste skjønner jeg. Ser fra Whitelabs siden at WLP530 trives best opp mot 22.2 grader, men har funnet tråder som beskriver bruk av denne typen gjær på enda høyere temperaturer.
Hva kan jeg forvente meg av problemer / usmak av dette brygget? Lest flere steder at jeg vil få dannelser av "feil" alkoholtyper som vil prege smaken. Dette er jo en øl med utgangspunktet høy alkoholprosent og jeg er redd dette blir ødelagt helt som følge. Finnes det noen enkle (billige) tips på måter å korrigere dette så langt inn i gjæringen?
Setter pris på alle innspill. Håper å drikke alt av denne uansett, selv med total skallebank.