Gjæring stoppet julepils

Takker for svar
Avventer noen dager til på 25 grader, så modning noen uker, smaker godt, selv om det har lite CO²
Men neste batch blir med 7-8 gr/l
Eller blir det for mye?
 
Sukkermengde kommer litt ann på hvilken øltype du lager.
Og ikke minst hvilken temperatur ølet har holdt under gjæringen. Til høyere temperatur til mindre CO2 er der i ølet, og man må kompensere med mer karboneringssukker. Brewfather tar høyde for dette i sin kalkulator for karbonering.

En pils som har blitt gjæret flatt på 12C uten heving av temperatur vil behøve 153 gram sukker til 23 liter øl / 6,6 gram pr liter (2.6 vol).
En pils som har blitt kjørt diacetyl-rest på 18C, vil behøve 170 gram sukker til 23 liter øl / 7,3 gram pr liter (2.6 vol).
En saison som har blitt kjørt på 26C mot slutten av gjæringsforløpet, vil behøve 205 gram sukker til 23 liter øl / 8,9 gram pr liter (3.0 vol).
 
Tilbake
Topp