Takker for svar
Avventer noen dager til på 25 grader, så modning noen uker, smaker godt, selv om det har lite CO²
Men neste batch blir med 7-8 gr/l
Eller blir det for mye?
Takker for svar
Avventer noen dager til på 25 grader, så modning noen uker, smaker godt, selv om det har lite CO²
Men neste batch blir med 7-8 gr/l
Eller blir det for mye?
Og ikke minst hvilken temperatur ølet har holdt under gjæringen. Til høyere temperatur til mindre CO2 er der i ølet, og man må kompensere med mer karboneringssukker. Brewfather tar høyde for dette i sin kalkulator for karbonering.
En pils som har blitt gjæret flatt på 12C uten heving av temperatur vil behøve 153 gram sukker til 23 liter øl / 6,6 gram pr liter (2.6 vol).
En pils som har blitt kjørt diacetyl-rest på 18C, vil behøve 170 gram sukker til 23 liter øl / 7,3 gram pr liter (2.6 vol).
En saison som har blitt kjørt på 26C mot slutten av gjæringsforløpet, vil behøve 205 gram sukker til 23 liter øl / 8,9 gram pr liter (3.0 vol).
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.