Grainnvargen
Norbrygg-medlem
Har en bokkøl stående på gjæring med saglager w 34/70. Lages på Speidel 50 liter
Det var et forsøk med dobbeltmesk på Speidelen som i utgangspunktet skulle havnet på 1.078, men jeg fikk ikke den effektiviteten jeg havnet på. OG ble 1.067
Amount Fermentable PPG °L Bill %
400 g United Kingdom - Chocolate 34 425 2%
1100 g German - CaraMunich III 34 57 5.4%
1100 g Finland - Melanoid Malt 35 27 5.4%
1200 g German - Pilsner 38 1.6 5.9%
16.5 kg German - Munich Light
Meskeskjema var 66 grader i en time på første del av meskingen med ca 10 kg Munich malt
Resterende malt hadde følgende skjema:- 66 grader i 30 min, 67 grader i 15 min og 68 grader i 15 min.
Når koking var ferdig og nedkjølt så tilsatte vi 4 poser Sagflager W34/70. Gjæringen var godt i gang et par dager etterpå, men har stoppet opp på 1.022 etter ca 10 dager. Der har den stått siden.
Skal sjekke en gang til i kveld. hvis den er lik så har den stått ca en uke på samme verdi. Etter oppskrift skulle den havnet ned på 1.014. Den har stått 16 dager på gjæring nå.
Er det noe å gjøre for å få den lenger ned? Tilsette mer gjær, eller bare la den stå?
Det var et forsøk med dobbeltmesk på Speidelen som i utgangspunktet skulle havnet på 1.078, men jeg fikk ikke den effektiviteten jeg havnet på. OG ble 1.067
Amount Fermentable PPG °L Bill %
400 g United Kingdom - Chocolate 34 425 2%
1100 g German - CaraMunich III 34 57 5.4%
1100 g Finland - Melanoid Malt 35 27 5.4%
1200 g German - Pilsner 38 1.6 5.9%
16.5 kg German - Munich Light
Meskeskjema var 66 grader i en time på første del av meskingen med ca 10 kg Munich malt
Resterende malt hadde følgende skjema:- 66 grader i 30 min, 67 grader i 15 min og 68 grader i 15 min.
Når koking var ferdig og nedkjølt så tilsatte vi 4 poser Sagflager W34/70. Gjæringen var godt i gang et par dager etterpå, men har stoppet opp på 1.022 etter ca 10 dager. Der har den stått siden.
Skal sjekke en gang til i kveld. hvis den er lik så har den stått ca en uke på samme verdi. Etter oppskrift skulle den havnet ned på 1.014. Den har stått 16 dager på gjæring nå.
Er det noe å gjøre for å få den lenger ned? Tilsette mer gjær, eller bare la den stå?