Gjæring, tapping, tørrhumling ++

Hei! Først, takk for supert forum, en skikkelig nybegynner har i alle fall begynt å forstå hint og triks takket være folket her inne.

Vi har 3 batcher på 20 L stående nå, 3 x Pale Ale. Veldig fantasifullt ja, slik blir det med 6 stk som alle har det som favoritt. Fått foreslått å teste ut tørrhumling, og også å blande inn litt ekstra godsaker som chili, honning (andre tips tas imot med takk!). Vil også tappe noen direkte.

Er dette en løsning?
Pale Ale 1 (Cascade/Amarillo): Tappe halvparten av batch på flaske, resterende får tørrhumling og blir stående noen dager lenger før de også tappes.

Pale Ale 2 (Citra): Tappes rett på flaske, om ikke noen har noen frekke tilsetningsforslag. Evt tørrhumle hele batchen.

Pale Ale 3 (Galaxy/Mosaic): Tappe halvparten av batch på flaske, resterende får tilsatt chili og blir stående noen dager lenger for de også tappes.
 
Sist redigert:
Om det er de første bryggene deres ville jeg nok i alle fall holdt meg til halve batcher med smakstilsetninger. Vil anbefale å tørrhumle citraen og evt amarilloen da disse gjør seg svært godt som tørrhumlet. (Gjerne ganske kraftig på citraen og, typ 40-60g)

Edit: Husk at det er helt kult å ikke tørrhumle/trikse med øllet og. Maltsmak er godt og burde settes pris på. Ofte er faktisk det enkle kanskje ikke det beste men i alle fall svært bra :)
 
Vi har brygget noen batcher fra før, men det er veldig sant som du sier - at vi kanskje ikke trenger å gå helt bananas med alt vi lager fremover.. :)
 
Michael Tonsmeire har en fin artikkel angående utforsking av humle/adjuncts i siste BYO, dersom man er ute etter eksperimentering og få frem ulike karakterer fra div. ingredienser. Lå også oppskrift til baseøl i samme artikkel.
 
Tilbake
Topp