Gjæring under trykk.

Hei.
Jeg har forsøkt gjæring under trykk et par ganger, men får ikke ølet klart.
Har overført ølet til fat fra gjæringskaret under trykk med co2.
Overføringen har gått kontrollert og fint.
Brukte også protafloc ved slutten av koketiden av vørteren.
Så har noen noen god forklaring og/eller tips for å få ølet klart?
 
Hei.
Jeg har forsøkt gjæring under trykk et par ganger, men får ikke ølet klart.
Har overført ølet til fat fra gjæringskaret under trykk med co2.
Overføringen har gått kontrollert og fint.
Brukte også protafloc ved slutten av koketiden av vørteren.
Så har noen noen god forklaring og/eller tips for å få ølet klart?
At du gjærer under trykk har ingenting å gjøre at ølet ikke blir klart.
Hvilken meske profil brukte du?
Meske teperatur målt i malten?
Hvordan kjølte du ned vørteren før overføring til gjærings karet?
Hvilken gjær brukte du?
Hva besto gristen av?
Brukte du cold crash?
Hvordan gjæringsutstyr bruker du?
Er du sikker på at det var ferdig gjæret?
Å ha kontroll på proteinene er viktig.
Dette er bare noen av grunnene til at du ikke får krystallklart øl.

Har du fått tilsvarende øl klart tidligere når du gjæret uten trykk?

Jeg gjærer noen stilarter øl under trykk og får krystallklart øl.

En ting til, er det de første tappingene fra fatet som er uklare? det kan skje fordi du får med bunnfallet.
Jeg bruker et lokk på fatet som har ett uttak med en "dip tube" slik at jeg tapper det klareste ølet og unngår bunnfallet.
 
Sist redigert:
Hei.
Jeg har forsøkt gjæring under trykk et par ganger, men får ikke ølet klart.
Har overført ølet til fat fra gjæringskaret under trykk med co2.
Overføringen har gått kontrollert og fint.
Brukte også protafloc ved slutten av koketiden av vørteren.
Så har noen noen god forklaring og/eller tips for å få ølet klart?
Kalsium er viktig. Det er det lite av i vanlig norsk bløtt vann, og da er løsninga å tilsette.
 
Tilbake
Topp