Gjæring!

Roar A

Norbrygg-medlem
Har i dag satt min aller første IPA ekstrakt brygg fra bryggselv.no Har rehydrert gjæren på ca 24 grader. Hvor raskt kommer gjæringen i gang etter at den er tisatt vørteren? Anyone?
 
Det varierer en del. Vanligvis mellom 12 og 24 timer, avhengig av hvor mye gjær du har brukt og temperatur. Litt treg start er ikke noe å bekymre seg over.
 
Det kan godt hende at det bobler allerede i morgen tidlig, men ingen grunn til bekymring hvis ikke. Mye avhengig av mengde og kvalitet på gjæra. Mine ekstraktbrygg med generøse mengder rehydrert tørrgjær er godt i gang etter 6-12 timer, men jeg har også opplevd at det har tatt minst 24 timer før jeg så sikre tegn til gjæring.

(Ser at Kjetil S har svart omtrent det samme før meg, men legger til denne likevel)
 
Takk folkens! det var betryggende! Satser på god mestring med denne IPAèn før jeg knaller til med all grain til helga! Kryss fingrene for meg!
Roar A
 
Tilbake
Topp