Hallo.
Jeg har nå min første øl på gjæringsbøtta, men er litt skeptisk til aktiviteten i gjærlåsen. Det er ett "hoppy hoegardia" ølsett jeg har prøvd meg på. Sto i oppskriften at dette skulle lagres mellom 18-22 grader. De første to døgna sto det på ca 25 grader før jeg fikk flytta det til ca 20 grader. Men når det sto på 25 grader var det bra aktivitet i låsen. Men nå når jeg flytta det til 20, observerer jeg 5min mellom hver bobling. Er dette normalt? Hvor mye aktivitet er normalt? Det kommer kanskje ann på gjærtype?
Kikka litt gjennom forumet etter svar, men er kanskje dårlig til å leite....
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Jeg har nå min første øl på gjæringsbøtta, men er litt skeptisk til aktiviteten i gjærlåsen. Det er ett "hoppy hoegardia" ølsett jeg har prøvd meg på. Sto i oppskriften at dette skulle lagres mellom 18-22 grader. De første to døgna sto det på ca 25 grader før jeg fikk flytta det til ca 20 grader. Men når det sto på 25 grader var det bra aktivitet i låsen. Men nå når jeg flytta det til 20, observerer jeg 5min mellom hver bobling. Er dette normalt? Hvor mye aktivitet er normalt? Det kommer kanskje ann på gjærtype?
Kikka litt gjennom forumet etter svar, men er kanskje dårlig til å leite....
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk