Gjæringsforløp pils

Tariq

Norbrygg-medlem
Har en pils som nå er ferdig gjæret. Den er ganske enkelt kun gjæret, men vet at man både bør ha et diacetyl(?) rest, og at man setter den kaldt før tapping. Kan noen forklare litt om når disse tingene skal skje, og hvor lenge? Jeg får ikke tappet nå før en liten ferietur. Kan den bare stå nå på ca. 10 grader til over helgen, eller bør den stå i kjøleskap på 4 grader?
 
Takk. Har ikke lest den tråden før, men noen andre pilstråder har jeg lest. Den gir mange svar, nesten for mange;-) Kan noen gi meg noen kjappe tips? Den er nå gjæret i fire uker på 10C, og jeg skal bort i noen dager. Jeg kan ikke tappe før over helgen. Pilsen har verken hatt diacetylrest eller cold crash. Hva gjør jeg nå? Lar den stå på 10C før en dag på 4C før tapping, eller skal jeg sette den varmt 20C, eller kaldt 4C allerede nå?
 
Skal du flaske eller skal den på keg?

Skal den på keg hadde jeg satt den på 2 grader og tatt den etter helgen.

Skal den på flaske hadde jeg latt den stå som den er å satt den på 2 grader i 24 timer. Så stikk om med sukker å flasket.
 
Tilbake
Topp