Hei,
Om man i en periode skal brygge mye øl samtidig men har begrenset plass i gjæringgskapet, kan man da rullere batchene og kun ha dem i 4-5 dager før de går ut i romtemperatur?
Jeg mener å ha lest/lært/forstått at det er starten av gjæringsprosessen som er viktigst for dannelse av smaker og usmaker, derfor lurer jeg på om det i spesielle tilfeller kunne vært mulig å gjære 4-5 dager på en bestemt temperatur (som passer for stilen) og deretter flytte dunk ut av gjæringsskap, erstatte den med en ny, og sette første batch i romtemperatur resten av tiden til det skal flaskes?
Jeg har alt prøvd dette i fjor ved brygging til ett bryllup og litt dårlig planlegging, men er usikker om det er "god praksis"?
Om man i en periode skal brygge mye øl samtidig men har begrenset plass i gjæringgskapet, kan man da rullere batchene og kun ha dem i 4-5 dager før de går ut i romtemperatur?
Jeg mener å ha lest/lært/forstått at det er starten av gjæringsprosessen som er viktigst for dannelse av smaker og usmaker, derfor lurer jeg på om det i spesielle tilfeller kunne vært mulig å gjære 4-5 dager på en bestemt temperatur (som passer for stilen) og deretter flytte dunk ut av gjæringsskap, erstatte den med en ny, og sette første batch i romtemperatur resten av tiden til det skal flaskes?
Jeg har alt prøvd dette i fjor ved brygging til ett bryllup og litt dårlig planlegging, men er usikker om det er "god praksis"?