Gjæringsstopp etter 12 timer

Hei, er helt fersk å har nå satt mine 4 første 25 liters spann til gjæring.
Det første spannet jeg satt varmet jeg opp vannet til 73 grader å helte i malten. rørte rundt til varmeelementet viste 68 grader. slo deretter av alt å ventet i 90 minutter. da var elementet på 63 grader altså helt i følge brugsanvisning. MEN.. jeg målte ikke temp oppe i mesken, med det resultat at gjæringsprosessen stoppet etter få timer. Hvis det viser seg at det ikke er sukker nok i blandingen tenkte jeg gjøre følgende. Stikke om for å bli kvitt bunnsedimentet, tilføre sukkervann til 10.5 OG og tilføre ny gjær.. Er jeg på rett spor,eller tenker jeg helt feil ?
De tre andre spannene gjærer og går, her rørte jeg forsiktig å tilførte varme under de 90 min. slik at mesken holdt seg på rundt 66 grader.
 
Satt forrige fredag, de 3 andre putrer å går mens det ene spannet har vært dødt vertfall siste 5 dager. prøvde å riste litt pent på det etter et døgn, da boblet det i ca 4 timer, så tok det kvelden igjen  :)
 
Gjæringslåsen kan være en kilde til frustrasjon. Ikke stol på den. Sett en lommelykt på karret, å se etter aktivitet.
 
Tilbake
Topp