Dette er mest et føre var, siden vi ikke har tappet det enda, men lurer altså på hvor nøyaktig man må være med gjæringstemperaturen. Har lest at dersom gjæren selv skal ta seg av diacetylen, må temperaturen ligge mellom 18 og 21 grader. Vi har nå to brygg som står og gjærer i et rom som holder rundt 17 grader i luften og 15 grader på gulvet. Karene står oppi en plastboks allerede (i tilfelle de skulle boble over), men det er likevel ikke mye som skiller dem fra gulvet. De første dagene holdt gjæringskarene rundt 19 grader, og det var sannsynligvis gjæraktiviteten som holdt dem der. Nå har de dog sunket til mellom 16 og 17 grader.
Det bobler fremdeles, så det er aktivitet, og temperaturen måles riktignok med den noe tvilsomme løsning at vi har limt en sonde fra et sånt digitalt inne/ute-termometer fast på utsiden (og så skal vi se hva som skjer hvis vi limer litt papir over sonden for å forsøke å isolere den litt), men spørsmålet er altså om dette kan resultere i diacetyl, og om vi kanskje trenger en diacetylhvile mot slutten?
Det bobler fremdeles, så det er aktivitet, og temperaturen måles riktignok med den noe tvilsomme løsning at vi har limt en sonde fra et sånt digitalt inne/ute-termometer fast på utsiden (og så skal vi se hva som skjer hvis vi limer litt papir over sonden for å forsøke å isolere den litt), men spørsmålet er altså om dette kan resultere i diacetyl, og om vi kanskje trenger en diacetylhvile mot slutten?