Jeg skal lage en gjærstarter med vørterøl og lurer på et par, tre fire ting.
1. Ringnes sin har ikke gjærstopp og kan brukes?
2. SG på vørterøl er 1.040(altså nokså perfekt, skal brygge Kölsch)?
3. Når jeg har vørterøl i min rengjorte og steriliserte kolbe så trengs ikke dette kokes så lenge kullsyren er ristet ut? Bare tilsette gjæren?
4. Fordeler med DME framfor vørterøl til å lage starter(bortsett fra at man lettere kan lage starter med høyere SG). Noe? Ett eller annet? Prismessig?
Takker for svar!
1. Ringnes sin har ikke gjærstopp og kan brukes?
2. SG på vørterøl er 1.040(altså nokså perfekt, skal brygge Kölsch)?
3. Når jeg har vørterøl i min rengjorte og steriliserte kolbe så trengs ikke dette kokes så lenge kullsyren er ristet ut? Bare tilsette gjæren?
4. Fordeler med DME framfor vørterøl til å lage starter(bortsett fra at man lettere kan lage starter med høyere SG). Noe? Ett eller annet? Prismessig?
Takker for svar!